Sposób przygotowania

Marchewkę oraz cebulę obrać i pokroić w drobniutkie kosteczki. Czosnek obrać i bardzo drobno posiekać (można też przepuścić przez wyciskarkę). Kiełki dokładnie opłukać, a następnie odsączyć. Szynkę pokroić w malutką kostkę. Następnie pokrojoną w kostkę marchewkę i cebulę, czosnek oraz kiełki lekko poddusić pod przykryciem na rozgrzanym oleju. Następnie dodać szynkę, szczypiorek i 3-4 łyżki sosu chilli (w zależności od gustu). Całość posolić. poodrywać liście od sałaty, następnie je umyć i dokładnie odsączyć z wody. papryczkę chilli drobniutko posiekać (bez miąższu). Z wysuszonych liści sałaty uformować kształtem przypominające koszyczki, a następnie włożyć do każdego z nich przygotowane nadzienie (szynka, kiełki,marchew,cebula). Całość posypać niewielką ilością drobno posiekanego szczypiorku oraz posiekaną papryczką chilli.

Przed podaniem koszyczki można dodatkowo polać sosem chilli (wedle uznania).

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !