Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki rybaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

paprykarz 1 op
jajko 6 szt
mąka pszenna 4 łyżki
serek wiejski 1 op
szczypiorek do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki rybaka

1. Szczypiorek myjemy, osuszamy i drobno siekamy.
2. Paprykarz mieszamy ze szczypiorkiem, serkiem, mąką i żółtkami. Doprawiamy vegetą. Białka ubijamy na sztywną pianę. Przekładamy do masy i delikatnie mieszamy.
3. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nabieramy niewielkie porcje ciasta i smażymy z obu stron na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 13.12.2012 12:11
ciekawy pomysł
dianix 01.08.2012 20:30
nie pomyslalam o takich

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak