Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

skrzydełka z indyka z grila

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 3 ząbki
miód 1 łyżka
sól 0,5 łyżeczki
cebula 1 szt
Imbir mielony Prymat 2 łyzki
Bazylia suszona Prymat 2 łyżeczki
tymianek 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
indyk 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: skrzydełka z indyka z grila

Umyte skrzydełka, pokrojony czosnek, imbir wrzucamy do wrzątku,dodać miód, suszone zioła, sól, cebulę. Gotować 20 min pod przykryciem. Wyjąć skrzydełka a wywar intensywnie gotować aż powstanie gęsty sos.
Skrzydełka obsmażyć na grillu i często smarować sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karmel 07.03.2012 09:55
wysmienite
joanna77 05.03.2012 13:45
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak