Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki zasmażane z kiełbasą i fasolą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 500 gram
kiełbasa 150 gram
biała fasola 150 gram
cebula biała 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
rosół z kostki 1 łyżka
olej 3 łyżki
Majeranek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki zasmażane z kiełbasą i fasolą

Fasolę ugotować w osolonej wodzie. Ziemniaki umyć, dokładnie oczyścić (za pomocą szczoteczki), a następnie ugotować w mundurkach. Po ugotowaniu usunąć skórkę oraz pokroić ziemniaki w plastry około 0,5 cm. Cebulę obrać i pokroić w pierścienie (cienkie). Paprykę umyć i pokroić w średnią kostkę. Kiełbasę również pokroić w kostkę (podobnej wielkości, jak w przypadku papryki). Następnie na rozgrzanym oleju lekko podsmażyć cebulkę, po chwili dodać kiełbasę oraz plastry ziemniaków. Następnie po 8 minutach dodać pokrojoną w kostki paprykę, ugotowaną fasolę oraz roztarty/rozgnieciony ząbek czosnku. Rosół z kostki wymieszać z koncentratem pomidorowym, a następnie pokropić nim zasmażane ziemniaki, fasolę i kiełbasę. Całość można doprawić do smaku solą, pieprzem i/lub majerankiem. Smażyć jeszcze na wolnym ogniu przez około 10-13 minut.

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 06.09.2011 09:02
pyszne:)
iga2 29.07.2011 22:06
pycha
iga2 29.07.2011 22:06
pycha
Joanna132 08.07.2011 09:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak