Sposób przygotowania

Fasolę ugotować w osolonej wodzie. Ziemniaki umyć, dokładnie oczyścić (za pomocą szczoteczki), a następnie ugotować w mundurkach. Po ugotowaniu usunąć skórkę oraz pokroić ziemniaki w plastry około 0,5 cm. Cebulę obrać i pokroić w pierścienie (cienkie). Paprykę umyć i pokroić w średnią kostkę. Kiełbasę również pokroić w kostkę (podobnej wielkości, jak w przypadku papryki). Następnie na rozgrzanym oleju lekko podsmażyć cebulkę, po chwili dodać kiełbasę oraz plastry ziemniaków. Następnie po 8 minutach dodać pokrojoną w kostki paprykę, ugotowaną fasolę oraz roztarty/rozgnieciony ząbek czosnku. Rosół z kostki wymieszać z koncentratem pomidorowym, a następnie pokropić nim zasmażane ziemniaki, fasolę i kiełbasę. Całość można doprawić do smaku solą, pieprzem i/lub majerankiem. Smażyć jeszcze na wolnym ogniu przez około 10-13 minut.

Smacznego ;)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Joanna132

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    iga2

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    iga2

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    pyszne:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !