Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łódeczki ziemniaczane z kiełbasą i czarnymi oliwkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 sztuk
frankfurterki 5 sztuk
oliwki czarne 50 gram
pomidory z puszki 2 sztuki
rosół z kostki 1/4 litra
masło 5 łyżek
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łódeczki ziemniaczane z kiełbasą i czarnymi oliwkami

Ziemniaki obrać, dokładnie umyć, przekroić na 2 równe połówki, a następnie z każdej z nich wydrążyć środek, tak aby powstały łódeczki.

FARSZ: Frankfurterki w całości delikatnie podsmażyć na niewielkim ogniu (około 3 min). następnie pokroić je w cienkie plasterki. Oliwki odsączyć i również poprzekrajać na połówki. Pomidory z puszki odsączyć ze zbędnej wody, następnie pokroić w kostkę, następnie wymieszać je z posiekanymi frankfurterkami i oliwkami. Dodać sól i pieprz.

Tak przygotowanym farszem napełnić wydrążone łódeczki ziemniaczane, a następnie włożyć je do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i zalać przygotowanym z kostki rosołem. Całość wstawić do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i piec przez około 55 minut.

Danie można podawać z sosem, który powstał z bulionu podczas pieczenia.

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 26.10.2011 09:35
pycha
suzana 08.09.2011 16:43
świetne!
Małgorzata106 06.09.2011 21:15
super
Kate131 27.08.2011 09:41
smaczne
Kate131 19.07.2011 09:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak