Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, dokładnie umyć, przekroić na 2 równe połówki, a następnie z każdej z nich wydrążyć środek, tak aby powstały łódeczki.

FARSZ: Frankfurterki w całości delikatnie podsmażyć na niewielkim ogniu (około 3 min). następnie pokroić je w cienkie plasterki. Oliwki odsączyć i również poprzekrajać na połówki. Pomidory z puszki odsączyć ze zbędnej wody, następnie pokroić w kostkę, następnie wymieszać je z posiekanymi frankfurterkami i oliwkami. Dodać sól i pieprz.

Tak przygotowanym farszem napełnić wydrążone łódeczki ziemniaczane, a następnie włożyć je do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i zalać przygotowanym z kostki rosołem. Całość wstawić do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i piec przez około 55 minut.

Danie można podawać z sosem, który powstał z bulionu podczas pieczenia.

Smacznego ;)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !