Sposób przygotowania

1. Filety myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym i kroimy wszerz na 3 części. Każdy kawałek mięsa rozbijamy, a następnie oprószamy solą, pieprzem i bazylią.
2. Ser kroimy w 6 pasków. Na brzegu każdego kotleta układamy pasek sera. mięso zwijamy w roladki, a następnie spinamy wykałaczkami.
3. W rondlu rozgrzewamy olej. Dodajemy śmietanę i łyżkę bazylii. Mieszamy.
4. Roladki wkładamy do rondla i dusimy ok 40 min. od czasu do czasu podlewając niewielką ilością bulionu. Podajemy na liściach sałaty.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    PIOTR11

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !