Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi zapiekane pod parmezanem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparag 50 dag
jaja 6 sztuk
parmezan starty 6 łyżek
masło 10 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cukier 1 szczypta
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi zapiekane pod parmezanem

szparagi ugotować w osolonej i odrobiną posłodzonej wodzie odsączyć i pokroić na niewielkie kawałki wysmarować masłem sześć kokilek lub metalowych foremek na dno każdej z nich wbić jajko ostrożnie aby się nie rozlało żółtka posolić i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 5 minut gdy już białka się zetną wyjąć z piekarnika włożyć na jajka kawałki szparagów porypać nulka tartą wymieszaną z parmezanem na wierzch wyłożyć wiórki masła zapiekać w piekarnika aż ser się rozpuści

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak