Sposób przygotowania

Ziemniaki dokładnie umyć, najlepiej za pomocą szczoteczki. Następnie ugotować w mundurkach. Po ugotowaniu obrać i pokroić w plasterki (około 0,5 cm).

Cebulę obrać i pokroić razem z boczkiem i szynką w kosteczki (cebula na drobniejsze). Następnie na rozgrzanym oleju podsmażyć lekko cebulę, później dodać pokrojony boczek - smażyć 5 min na wolnym ogniu co chwilę mieszając. Następnie dodać do tego pokrojone plasterki ziemniaków. Smażyć do momentu, aż ziemniaki zarumienią się na złoty kolor z każdej strony.

Jajka zmiksować z mlekiem, doprawiając je kolejno solą, pieprzem i gałką muszkatołową. następnie do tak przygotowanej masy jajecznej dodać drobniutko posiekany szczypiorek, pokrojoną w drobne kosteczki szynkę oraz posiekanego na plasterki ogórka.

Powstałą masą zalać zasmażkę ziemniaczaną, znajdującą się na patelni (w trakcie smażenia) i poczekać aż całość się dokładnie zetnie. Następnie delikatnie wymieszać - obracając na drugą stronę.

Smacznego ;)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    swietne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !