Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet z morszczuka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z morszczuka 50 dag
mleko 300 ml
jajko 2 szt
mąka 2 łyżki
masło 5 dag
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet z morszczuka

1. Morszczuka myjemy. Wkładamy do zimnej osolonej wody. Gotujemy do miękkości. Odstawiamy w wywarze do wystygnięcia. Osączamy i mielimy.
2. Mąkę miksujemy z mlekiem. Dodajemy żółtka i mieloną rybę. Mieszamy.
3. Białka ubijamy na sztywną pianę, wykładamy na masę rybną i delikatnie mieszamy. Przekładamy do posmarowanej masłem formy.
4. Pieczemy ok 25 min w kąpieli wodnej w piekarniku rozgrzanym do temp 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 04.06.2012 18:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak