Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żur z jajkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żur 0,5 l
jaja 4 sztuki
czosnek 1 ząbek
majeranek 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
rosłki 2 kostki
grzyby suszone 2 sztuki
masło 1 łyżka
mąki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Żur z jajkiem

kostka rosołowa rozpuścić w 1,5 l gorącej wody doprawić do wrzenia dodać żur w kubku rozetrzeć przeciśnięty przez praskę czosnek sól pieprz i majeranek dodać stopniowo do żuru wraz z ugotowanym grzybami aż nabierze odpowiedniego smaku z masła i mąki zrobić zasmażkę zagęścić nią żurek zagotować jajka ugotować obrać ze skorupki pokroić na połówki rozłożyć do filiżanek i zalać gorącym wywarem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak