Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada boczkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

przyprawa do gyrosa 1 opakowanie
Majeranek suszony Prymat 3 łyżki
mocna nitka
boczek 1 i 1/2 kg w miarę chudy
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada boczkowa

Płat boczku umyć i osuszyć.Natrzeć solą peklującą z obu stron .Położyć skórą do dołu i posypać majerankiem .Zwinąć dość ściśle roladę ,związać dokładnie nitką i obtoczyć w przyprawie do gyrosa. Przełożyć do pojemnika ,zamknąć i wstawić do lodówki na 24 godziny. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec przez tyle czasu ile waży(u mnie półtorej godziny).Często polewać zimną wodą .W połowie pieczenia obrócić na drugą stronę.Taka rolada jest bobra na ciepło np na obiad lub kolację i schłodzona w lodówce cienko pokrojona w plasterki jest dobra na kanapki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 18.09.2012 21:08
co domowe to domowe
PaniMISIOWA 03.05.2012 11:22
fajnie wygląda
smakowita 28.02.2012 20:33
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
pacpaw 10.01.2012 22:30
ladnie się zakręcił
jolanta19 03.01.2012 18:55
super wygląda
Adamorek 28.12.2011 23:43
smaczne
Mariusz10 18.09.2011 22:58
idealna
magduś83 03.09.2011 23:17
jakie kolorki:)
Andzia1977
Andzia1977 03.09.2011 22:39
ale ta rolada pięknie wygląda!
Emiliozo 28.08.2011 15:43
wyszła idealana!!!
MAR3STA 18.07.2011 23:04
piękny kawał boczusia;)
Beatris 14.07.2011 11:58
Na kanapki wyśmienita.
Gosia40 10.07.2011 04:50
Oj taka roladę to ja lubię!
Anita21 01.07.2011 11:07
mmm lubię takie rolady :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak