Sposób przygotowania

Ziemniaki w skórkach dokładnie umyć, najlepiej używając do tego szczoteczki. Następnie podpiec je w piekarniku aż do zmięknięcia i zarumienienia (temp. 190 stopni).

Cebulę obrać i pokroić w cienkie pierścienie. Śledzie odsączyć z nadmiaru oleju i pokroić w drobne trójkąty. Następnie pokrojone śledzie wymieszać z pierścieniami cebuli, przyprawiając je przy tym pieprzem. Całość następnie zalać olejem i odstawić do lodówki na około 120 minut.

Upieczone ziemniaczki na wierzchu lekko nadkroić wzdłuż i napełnić je przygotowanym cebulowo-śledziowym farszem.

Smacznego ;)

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    piter

    ciekawy pomysł na ziemniaczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    muszę spróbować ;-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gemini

    fajny sposób

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !