Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZALOTKI MARYNOWANE

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szalotka 1 kg
ziele angielskie 4 ziarnka
koper 4 galązki
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
woda 6 szklanek
sól 1 łyżka kopiata
cukier 3 łyżki
ocet 10 % 1/4 szklanki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 ziarnka

Przepis i sposób przygotowania na: SZALOTKI MARYNOWANE

Cebulki gotować we wrzątku ok. 3 minuty.Odcedzić i schłodzić zimną wodą. Ułożyć w słoikach, do każdego dodać po 1-2 ziarna ziela angielskiego, pieprzu, koper i liść laurowy. Z wody octu, soli i cukru przygotować zalewę. Zalać przygotowane słoiki i zakręcić. Następnie pasteryzować ok . 20 minut. Pyszne są do szaszłyków. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak