Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola z zieloną papryką marchewką i cebulą

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 3 sztuki
papryka 2 sztuki
cebula 3 sztuki
oliwa 5 łyżek
fasola 40 dkg
pieprz 0,5 łyzeczki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól 0,5 łyżeczki
woda 0,5 szklanki
papryka mielona 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z zieloną papryką marchewką i cebulą

Fasolę dzień wcześniej namoczyć, ugotować, ostudzić. Marchew zetrzeć na tarce na małych oczkach, cebulę posiekać drobniutko wrzucić na rozgrzaną oliwę w rondlu. Dusić - mieszając. Dodać łyżkę majeranku,paprykę mieloną, sól, pieprz.Zalać 0,5 szklanki wody i dusić jeszcze ok. 15 minut. Zieloną paprykę pokroić w kostkę. Fasolę połączyć z marchwią i cebulą. Posypać na wierzch zieloną paprykę. Przyozdobić świeżym ogórkiem. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

satysfakcjakuchenna 15.07.2011 08:57
ciekawy
Nina7 30.06.2011 13:48
Super przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak