Sposób przygotowania

Kurczaka natrzeć sola i pieprzem, pozostawić na ok. 20 min. W rondelku rozgrzać olej, zrumienić kurczaka z obu stron.Wyjąć. Przesmażyć pokrojoną w plasterki szynkę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Kurczaka zalać gorącym bulionem, tak by bulion przykrył mięso.Dodać obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory, majeranek, słodką paprykę, czarny pieprz i sól. Dusić na wolnym ogniu ok. 30 min. aż kurczak będzie miękki. Wyjąć kurczaka, sos zagęścić mąką, wymieszać, włożyć ponownie kurczaka, zagotować. Danie najlepiej smakuje z ryżem polanym sosem z paseczkami szynki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !