Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z przemieloną karkówką i łopatką mielonym i papryką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 40 dkg
łopatka bez kości 20 dkg
karkówka 20 dkg
przecier pomidorowy 0,5 słoiczka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
oliwa 3 łyżki
papryka 0,5 duzej
śmietana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z przemieloną karkówką i łopatką mielonym i papryką

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić.Łopatkę i karkówkę przemielić, oliwę rozgrzać na patelni dodać mięso i smażyć. Następnie dodać pieprz i sól i dalej dusić. Dodać koncentrat pomidorowy i łyżkę śmietany i dalej smażyć. Gdy mięso będzie miękkie dodać pokrojoną paprykę. Dusić jeszcze kilka minut. Wymieszać z makaronem. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak