Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebra z oranżadą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1,5 szkl.
mąka 3 szkl.
jajko 5 szt.
olej 1/2 szkl.
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
oranżada 1 pomarańczowa

Przepis i sposób przygotowania na: Zebra z oranżadą

1. jajka utrzyj z cukrem, dodaj 2 i 1/2 szkl. mąki i proszek do pieczenia. miksując, wlej olej i oranżade. Masę podziel na pół. Do jednej częścij dodaj resztę mąki, do drugiej kakao. zmiksuj.
2. Obydwa ciasta wlewaj na przemian do natłuszczonej małej formy. Piecz ok. 40 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 13.02.2014 07:30
Pyszny przepis
dianix 01.09.2012 20:56
nigdy z orenzada nie robilam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak