Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w kapuście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1kg
cebule 3
Liść laurowy suszony Prymat 1
cukier 2łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2łyżki
masło 3łyżki
sól
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4
kapusta kiszona 85dag

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w kapuście

Rybę oczyszczamy i gotujemy 30min w osolonej wodzie.Wkładamy całą cebulę i pieprz.Posiekaną kapustę wkładamy do osobnego garnka ,dodajemy cukier i listek laurowy ,zalewamy wodą i gotujemy,aż zmięknie.Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na łyżce masła.Rybę kroimy na małe kawałki.W naczyniu żaroodpornym rozkładamy połowę odciśnietej z wywaru kapusty ,zrumienioną cebulę ,kawałki ryby i ponownie kapustę.Pozostałe masło roztapiamy w rondelku ,dodajemy bułkę ,chwile smażymy i polewamy kapustę .Zapiekamy 20min w temp 175C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 27.01.2012 07:49
super pycha
Maniek2 18.01.2012 08:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak