Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaroniki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 30 dag
migdały 25 dag
migdały 3 dag
tłuszcz do formy 2 dag
białko 4 szt
sok z cytryny 1 łyżka
cukier wanilinowy do smaku
mąka 3 dag
zapach migdałowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: makaroniki

Sparz i obierz migdały.Wysusz je w piekarniku,a następnie zmiel.Utrzyj je razem z cukrem i białkami.Wymieszaj z mąką i wanilią.Masę lekko podgrzej.Szprycuj małe krążki.Na środku każdego połóż kawałek migdała.Spryskaj wodą i wstaw do średnio nagrzanego piekarnika.Upiecz na złoty kolor.Wyjmij i ostudź.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak