Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Listki melisy smażone w cieście piwnym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

listki melisy
mąka 7 łyżek
piwo 1/3 szkl.
jajko
szczypta soli

Przepis i sposób przygotowania na: Listki melisy smażone w cieście piwnym

Ubite białko należy połączyć z żółtkiem, mąką, piwem oraz solą i dokładnie wymieszać. Listki melisy zanurzać w cieście, a następnie smażyć na gorącym oleju. Osączyć z tłuszczu. Można stosować jako dodatek do sałatek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 30.06.2011 13:17
ooo...jakiś przepis na...melisę :) bardzo rozrosła mi sie melisa w krzaczki ale ma małe listki:(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak