Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina z czerwona kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 80 dag
wołowina 60 dag
pomidory 2 szt
cebula 1 szt
sok z cytryny 1 łyżka
ząbki czosnku 3 szt
bazylia świeża 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 0.5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina z czerwona kapustą

Oczyszczoną i poszatkowaną kapustę posól i odstaw na 30minut.Obierz pomidory i pokroj na małe kawałki.Mięso umyj i pokrój w paski.Cebulę i czosnek drobno posiekaj i zrumień na rozgrzanym oleju.Dodaj mięso.Duś 10minut,a następnie dodaj pomidory i kapustę.Całość skrop sokiem z cytryny,posyp solą i pieprzem.Duś,aż mięso będzie miękkie.W razie potrzeby podlewaj bulionem.Tuż przed końcem duszenia możesz do miesa dodać porwane listki bazylii.Podawaj z pieczywem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 01.08.2011 15:05
ale bym zjadła teraz...
ziutula
ziutula 01.08.2011 15:05
ale bym zjadła teraz...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak