Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z szynki wieprzowej w sosie własnym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso od szynki wieprzowej 60 dkg
sól do smaku
tłuszcz do smażenia
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z szynki wieprzowej w sosie własnym

Mięso od szynki pokroić w kostkę, natrzeć solą i pieprzem oraz czosnkiem. Tłuszcz mocno rozgrzać, podsmażyć na nim mięsko. Podlać wodą, dusić pod przykryciem do miękkości. Na koniec zagęścić mąką wymieszaną z 1/3 szklanki zimnej wody, zagotować, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 13.10.2013 07:46
super obiad
IlonaAlbertos 03.04.2013 15:29
Smakowity gulasz.
Iwusia 15.01.2013 22:06
bardzo smakowity obiadek, a gulasz rewelacyjny do kaszy
M. Monroe 01.01.2013 15:15
smaczne i pożywne !
Anna138 22.12.2012 22:36
pychotka
Aneta41 07.11.2012 19:33
też tak robię:) pyszności
Norgiusz 02.07.2012 15:28
swietny
mela251
mela251 15.02.2012 08:41
pychotka :)
mela251
mela251 15.02.2012 08:41
pychotka :)
mela251
mela251 15.02.2012 08:41
pychotka :)
Angelika10 08.01.2012 00:27
pyszne
berys18 12.09.2011 11:00
i do tego z buraczkami, pycha
Wacław 01.09.2011 18:36
zgadzam sie,fajny obiadek !
Motorek 07.08.2011 22:47
fajny pomysł na dobry obiadek
Seba 07.08.2011 11:33
smaczne
Iwona51
Iwona51 15.07.2011 09:24
super
mirosława4 11.07.2011 07:48
smaczny obiadek
IKrakowianka 05.07.2011 21:55
świetny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak