Sposób przygotowania

Z mąki, masła, połowy szklanki cukru, żółtek i proszku do pieczenia zarobić kruche ciasto. Włożyć do zamrażlnika na min. 30 min.

Jogurt mieszamy w misce z budyniami, pozostałym cukrem oraz z mielonymi migdałami. Dodajemy także cukier waniliowy. Z białek ubijamy pianę i delikatnie łączymy z jogurtową masą. Blaszkę smarujemy masłem i wysypujemy bułka tartą. 2/3 ciasta Ścieramy na tarce o grubych oczkach na dno blaszki. Wylewamy masę serową i ścieramy na wierzch pozostałe ciasto. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 60 min.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !