Sposób przygotowania

Biszkopt: Białka oddzielany od żółtek i białka ubijamy na pianę z cukrem i szczyptą soli ubijamy dalej dodając stopniowo żółtka , przesiane mąki i na wolnych obrotach miksujemy , zapomniałam dodać że wsypujemy jeszcze 3 łyżki kakao , formę wykładamy papierem do pieczenia , boków formy niczym nie smarować , papierem tylko wykładamy dno i pieczemy do 45 minut w 170 st. W tym czasie robimy masę serową : Kremówkę ubijamy na sztywno a pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, a potem jogurt , jogurtem możemy zastąpić serki homogenizowane , miksujemy dalej .Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody , przestudzoną wlewamy do masy i zmiksować.Na biszkopcie ostudzonym możemy ułożyć albo kawałki brzoskwiń albo mandarynki potem wylewamy całą masę serowa na ten biszkopt , na to idą jeszcze owoce i galaretka . Całość wkładamy do lodówki do stężenia.

Komentarze

  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    bardzo apetyczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pysznie wygląda:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !