Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salatka brokułowa z orzechami włoskimi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brokuł 1 sztuka
groszek konserwowy 1 puszka
czosnek marynowany 1/2 słoik
sos
oliwa 5 łyżek
sok z cytryny 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sól
pieprz
czsonek 3 ząbki
orzechy włoskie 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Salatka brokułowa z orzechami włoskimi

Brokuł dzielimy na różyczki, sparzamy. Czosnek marynowany kroimy na ćwiartki. Łączymy ze sobą wszystkie składniki. Przygotowujemy sos; czosnek miażdżymy i ucieramy z pozostałymi składnikami. Powstałym sosem polewamy sałatkę, delikatni mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tonia 05.09.2011 20:17
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak