Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi litewskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 40 dkg
sok z cebuli 3-4 łyżki
jaja 2
żółtko jajek 2
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi litewskie

Na stolnice przesiać mąkę,zrobić wgłębienie,wbić jajka i żółtka,wlać sok z cebuli i dokładnie zagnieść ciasto(nie dodawać wody).Przykryć je ściereczką,zostawić,aby odpoczęło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna146 29.07.2011 07:21
a gdzie nadzienie?
Grazyna0211 18.02.2011 12:35
czym sa nadziane te pierogi?
zuzanna6 21.12.2010 07:51
przepis na ciasto ciekawy ,ale co dalej
Agnieszka172 22.09.2010 22:09
niezłe
misia53 22.09.2010 21:51
Ciasto odpoczywa i co dalej ? gdzie jest dalsza część przepisu?
Natalia/tubisiek 01.07.2010 08:46
nigdy takich nie jadłam!
annamariakowalczyk3 17.06.2010 21:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak