Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić , umyć , zalać wodą i zagotować . Gotować 5 minut .Odcedzić . Zalać ponownie osoloną wodą ( 1 łyżeczka soli ) i gotować 20 minut . Odcedzić .Ułożyć w słoiczkach . Zagotować zalewę . Wodę , ocet , ziele angielskie , liście laurowe , gorczycę , sól , cukier , pokrojoną w talarki cebulę . Gotować 5 minut . Zalać grzyby w słoiczkach gorącą zalewą . Zamknąć słoiczki . Wekować 5 minut .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    3 zdjęcie pojawia się w kilkunastu przepisach na marynowane grzyby,
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    pozwoliłam sobie dodać zdjęcie, świetny przepis na grzyby marynowane, pierwszy raz je robiłam i są świetne ja tylko zamarynowałam również korzonki, pycha:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Też je marynuję.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !