Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze szparagów, łososia i makaronu

4.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi marynowane Smak 300 g
pomidorki koktajlowe 50 g
cebula czerwona 2 szt
sos
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat 50 g
oliwa 150 ml
musztarda 1 łyżka
sherry wytrawne 50 ml
sok z połowy cytryny
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
makaron penne 200 g
groszek zielony 100 w zalewie
łosoś wędzony 100 g
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szparagów, łososia i makaronu

Sos francuski Prymat wymieszać z oliwą, dodać musztardę, sherry, sok z cytryny oraz natkę pietruszki Prymat. Całość doprawić solą i pieprzem. Szparagi przekroić wzdłuż na pół, dodać odsączony groszek, pokrojonego w paski łososia, cząstki pomidorków oraz cebulę. Wszystko połączyć z wystudzonym makaronem penne. Tak przygotowaną sałatkę polać przygotowanym wcześniej sosem, udekorować świeżą natką pietruszki. Do sałatki można również dodać mały pęczek rukoli.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

trufelek 02.04.2013 15:55
Pyszna, kolorowa sałatka! :)
barbara11561 06.05.2012 13:38
przepysznie wygląda,na pewno się skuszę na taką sałatkę:)szkoda że przez komputer nie czujemy zapachów tych pyszności:)
malaczarna23 03.02.2012 22:36
super:)
maryśka 01.07.2011 09:59
super taka kolorowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak