Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagówka zielona z pomidorami i szynką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola szparagowa 50 dkg
pomidory 2 sztuki
szynka konserwowa 20 dkg
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
oliwa 4 łyżki
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagówka zielona z pomidorami i szynką

Fasolę szparagową umyć, ugotować pokroić na drobne słupki. Pomidora pokroić na małe półksiężyce. Szynkę konserwową również pokroić w drobne paseczki. Wymieszać. Oliwę, cukier, pieprz i sól wymieszać. Wlać do fasoli, szynki i pomidorów i dokładnie jeszcze raz wymieszać. SMACZNEGO!.

Można przyozdobić świeżym ogórkiem i pomidorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 23.09.2011 09:08
ależ kolorowo!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak