Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krewetki imbirowo - kokosowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki 400 g
wiórki kokosowe
oliwa 4 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
miód 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
imbir starty 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: krewetki imbirowo - kokosowe

oliwę, sos sojowy, imbir,miód i ocet winny wymieszać i na 2 - 3 h zanurzyć w zalewie krewetki. Tuż przed pieczeniem wyjąć krewetki z zalewy i posypać wiórkami kokosowymi. Nadziać na patyczki do szaszłyków. Piec na blaszcze wyłożonej pergaminem w temp ok 200 stopni C przez ok 7 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak