Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety jajeczno-pieczarkowe na zimno

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

5 jajek
4 łyżki pokrojonego koperku
sól
pieprz mielony
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki masła
olej
pieczarki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety jajeczno-pieczarkowe na zimno

Ugotować na twardo 4 jajka. Obrać i rozdrobnić widelcem bardzo drobno. Cebulkę i pieczarki pokroić w drobną kosteczkę i zarumienić na 2 łyżkach oleju. Przełożyć do masy jajecznej starając się pozostawić tłuszcz na patelni. Dodać koper, surowe jajko, 4 łyżki bułki tartej. Wyrobić dokładnie .Doprawić solą i pieprzem. Uformować 4-5 kotlecików .Obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim na rumiano z obu stron kotlety ( w ostatniej fazie smażenia dodać masło ).Zdjęć z patelni i ostudzić .Podawać z dipami, majonezem , sosem tatarskim .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta18-20 03.10.2010 11:05
bardzo ciekawe kotleciki
kasiurek 13.09.2010 13:14
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak