Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos mieszany

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

główka młodej kapusty 1
kiszonej kapusty 1,5 kg
mięsa gulaszowego 1 kg
kiełbasy 5 lasek
sól
pieprz
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
koncentrat pomidorowy
boczku 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos mieszany

Kapustę poszatkować i gotować wraz z kiszoną. Mięso z kiełbasą lekko podsmażyć (oczywiście pokrojone w kostkę) i dać do kapusty. Przyprawić i gotować do miękkości kapusty. Na koniec dać koncentrat.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 20.09.2011 23:06
takie bigosiki zrównoważone w smaku (ani kwaśny, ani słodki) są najsmaczniejsze
Ewelina38 18.09.2011 14:03
aż ślinka cieknie :)
romanrafal
romanrafal 02.09.2011 17:51
pycha
irenka 27.07.2011 17:34
smaczny bigos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak