Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka w sosie grzybowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Pyszna łopatka z sosem grzybowym, który przygotujecie w minutę!

Składniki:

łopatka bez kości ok 50 dag
cebula
czosnek 3-4 ząbki
majeranek
Sos grzybowy Kucharek 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka w sosie grzybowym

W garnuszku przygotować sos grzybowy (wg przepisu na opakowaniu). Mięso opłukać. Oczyścić ze zbędnych błon i pokroić w plastry. Cebulę posiekać drobno, czosnek ubrać i przekroić ząbki na pól (ewentualnie na 3 części). Mięso natrzeć majerankiem i odstawić na pół h, przełożyć na rozgrzany olej, popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i posolić (z obu stron). Dorzucić ząbki czosnku i cebulę. Całość podsmażyć chwilę na małym ogniu. Zalać sosem i dusić pod pokrywką kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta 16.05.2023 13:51
a gdzie są te grzyby co miały być w sosie????):)::):):):):)
Doradca Smaku 19.05.2023 08:35
Dziękuję za czujność!
Mati13 22.11.2011 17:54
pyszne!
Beatris 01.07.2011 09:54
Lubię takie mięsko.
agnieszka137 30.06.2011 11:25
apetyczne mięsko:)
Natalia37
Natalia37 30.06.2011 09:22
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak