Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka marynowana w jasnym piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki 2 szt
ziemniaki 2 szt
marchewka 2 szt
seler 1 szt
por 1 szt
piwo jasne 2 szkl
czosnek 4 ząbki
Majeranek suszony Prymat do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
koncentrat pomidorowy 0,5 szkl
śmietana 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka marynowana w jasnym piwie

1. Golonki natrzyj przyprawami, naszpikuj obranym czosnkiem. Polej piwem, odstaw na 2 godz. Dolej tyle wody, aby mięso było przykryte. Duś 2 godz.
2. Warzywa obierz, ziemniaki potnij na cząstki, resztę w kostkę. Dodaj do golonki na 20 min przed końcem gotowania.
3. Golonkę przełóż do brytfanki i piecz 10 min w 200 stopniach, aż się zrumieni. Wywar z warzywami wymieszaj z koncentratem i śmietaną, dopraw. Podaj do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 25.09.2013 15:05
pysznie przyrzadzona golonka
kate.500 27.05.2013 12:55
smaczne jedzonko
Marta1986 13.03.2012 12:06
pycha
Małgorzata113 30.06.2011 08:38
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak