Sposób przygotowania

Czekolady połamac podgrzac z śmietaną kremówką oraz masło kokosowe stale mieszając ,aż powstanie gładka masa ,krótko zagotowac ,przelac do misy.Masę orzechowo - nugatowa dodac i dobrze wymieszac ,aż zacznie połączy się w jednolitą masę ,oziebic od czasu do czasu przemieszac schłodzona masę rozmieszac mikserem ,aż osiągnie konsytencję kremu .Małymi partiami napełnic szprycę z ząbkowaną nasadką i wyciskac masę do foremek .Ozdobic każda truflą i przechowywac je w chłodnym miejscu ,zawinięte w folię aluminiową lub celafon.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Jaki świetny przepis!
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    śmaczniutkie-pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    cudo i do tego słodziutkie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    oj chciałabym zrobić, ale nigdzie nie widziałam masła kokosowego
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pysznosci
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    fajny pomysł na pyszny deser
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajne koroneczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !