Sposób przygotowania

Makaronowe muszle lekko podgotować w osolonej wodzie, a następnie polać je delikatnie zimną wodą (aby się nie sklejały).

Zarówno surowego, jak i wędzonego łososia razem ze sobą zmiksować. Następnie do zmiksowanej masy dodać koperek oraz sok wyciśnięty z połowy cytryny.

Białko ubić na pianę, następnie dodać ją wraz ze śmietanką do zmiksowanego wcześniej łososia, przyprawionego sokiem z cytryny i koperkiem. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i/lub pieprzem (opcjonalnie). Tak przygotowaną masą rybną napełnić przygotowane wcześniej muszle. Następnie należy nasmarować masłem naczynie żaroodporne i kolejno ułożyć w nim każdą z nadzianych rybnym farszem muszelek.

Całe danie, ułożone już w naczyniu, należy polać śmietaną kremówką (doprawioną wcześniej wedle uznania solą i/lub pieprzem). Muszle zapiekać w rozgrzanym do 250 stopni piekarniku przez około 13-15 minut.

Smacznego ;)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !