Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle faszerowane łososiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś wędzony plastry 200 gram
śmietanka 150 gram
śmietana kremówka 200 ml
koper świeży 1 pęczek
sok z cytryny 1/2 sztuka
białko 1 sztuka
masło do formy do formy
sól do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
łosoś filet 200 gram
makaron muszle 20 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle faszerowane łososiem

Makaronowe muszle lekko podgotować w osolonej wodzie, a następnie polać je delikatnie zimną wodą (aby się nie sklejały).

Zarówno surowego, jak i wędzonego łososia razem ze sobą zmiksować. Następnie do zmiksowanej masy dodać koperek oraz sok wyciśnięty z połowy cytryny.

Białko ubić na pianę, następnie dodać ją wraz ze śmietanką do zmiksowanego wcześniej łososia, przyprawionego sokiem z cytryny i koperkiem. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i/lub pieprzem (opcjonalnie). Tak przygotowaną masą rybną napełnić przygotowane wcześniej muszle. Następnie należy nasmarować masłem naczynie żaroodporne i kolejno ułożyć w nim każdą z nadzianych rybnym farszem muszelek.

Całe danie, ułożone już w naczyniu, należy polać śmietaną kremówką (doprawioną wcześniej wedle uznania solą i/lub pieprzem). Muszle zapiekać w rozgrzanym do 250 stopni piekarniku przez około 13-15 minut.

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 13.12.2011 22:34
super
Izabela/bella81 16.10.2011 11:48
brzmi ciekawie :)
Kate131 01.07.2011 08:56
muszą być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak