Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z ziołami i boczkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidor 1 sztuka
cebula biała 2 sztuka
parmezan starty do smaku
natka pietruszki 1 łyżka
rozmaryn 1 łyżka
tymianek 1 łyżka
szczypiorek 1 łyżka
czosnek 2 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
makaron spaghetti 500 gram
estragon 1 łyżka
boczek 100 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z ziołami i boczkiem

Makaron ugotować w osolonej wodzie.

Boczek pokroić w drobne kosteczki i smażyć aż do całkowitego wytopienia tłuszczu.
Obrać pomidora ze skórki, następnie pokroić w drobne kostki. Dodać go do smażonego boczku. Do pomidora i boczku dodać również posiekaną drobno cebulę, czosnek oraz łyżki posiekanych ziół. Całość dusić na wolnym ogniu przez 10 minut. Doprawić solą, pieprzem (wg uznania). Całość wymieszać z makaronem (można też nie mieszać tylko nałożyć na rozłożony na talerzach makaron). Na sam koniec całość posypać startym parmezanem.

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna132 05.07.2011 20:50
pyszne
Kate131 30.06.2011 08:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak