Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 główka
kasze gryczana 1,5 szklanki
cebula 1 sztuka
olej 3 łyżki
kostka mięsna 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
koncentrat pomidorowy 1 słoik
olej
jajko 1 sztuka
grzyby suszone 3 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami

Grzyby zalać wodą, odstawić na noc, na drugi dzień ugotować. Kapustę sparzyć we wrzątku. Liście pozbawić twardych części. Kaszę ugotować. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju. Kaszę wymieszać z cebulą, posiekanymi grzybami i jajkiem. DOprawić solą i pieprzem. Farsz nakładać na liście kapusty, zwinąć gołąbki. Kostkę mięsną rozpuścić w wodzie, dodać koncentrat. Gołąbki ułożyć w garnku, zalać sosem, dusić pod przykryciem ok. 1/2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 30.09.2011 22:39
uwielbiam gołąbki pod każdą postacią :)
Margo1 16.07.2011 12:21
pyszne
Iwona43 12.07.2011 13:31
ale bym zjadła:)
iwa643 12.07.2011 07:44
fajne
Katarzyna/kate1980 10.07.2011 17:32
super
jolita 08.07.2011 10:13
super
agnieszka214 08.07.2011 06:23
smaczne
novita26 02.07.2011 07:44
mnaim
novita26 02.07.2011 07:44
mnaim
novita26 02.07.2011 07:44
mnaim
agnieszka137 30.06.2011 11:36
ciekawe; kaszę lubię więc...
Iwona51
Iwona51 30.06.2011 09:51
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak