Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
jajko 3 sztuki
margaryna 25 dag
śmietana 200 ml
drożdże 5 dag
cebula 2 sztuki
grzyby suszone 5 dag
mięso wieprzowe 50 dag
kapusta kiszona 30 dag
sól
pieprz
kminek do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki

Mięso ugotować. Kapustę kiszoną ugotować. Grzyby namoczyć, ugotować, posiekać i z cebulą podsmażyć. Mięso, kapustę, grzyby z cebulką mielemy. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do mąki zetrzeć na tarce o dużych oczkach margarynę i drożdże. Dodać śmietanę, 1 całe jajko, żółtko i wszystko wyrobić na gładką masę. Ciasto rozwałkować, pokroić na prostokąty, nałożyć farsz, zwinąć w rulon. Posmarować białkiem, posypać kminkiem i piec w temp. 180 stopni do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 12.09.2013 13:08
uwielbiam :-)
Goya 28.05.2012 15:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak