Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna sałatka z papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szczypiorek 1/2 pęczka
jogurt naturalny 300 g
kwaśna śmietana 3 łyżki
sól
pieprz
pikantna sala pomidorowa 1 słoik
oliwa 2 łyżki
papryka 3 strąki
oliwki czarne 5 łyżek
awokado
sok z cytryny
natka 3 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna sałatka z papryką

Jogurt naturalny wymieszać z kwaśna śmietaną, przyprawić na pikantnie sola oraz pieprzem. Dodać drobno posiekany szczypiorek. Salsę pomidorową dokładnie rozetrzeć z oliwą. Oba sosy przełożyć do miseczek. Strąki papryki 1/4 odłożyć, resztę pokroić w krążki. Odłożoną paprykę pokroić w kostkę. Obrać i posiekać cebulę. Awokado przepołowić, usunąć pestkę, obrać. Miąższ pokroić na kawałki, skropić cytryną. Listki natki oderwać od łodyżek. Składniki wymieszać, podawać z sosem i chipsami taco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak