Sposób przygotowania

Drożdże rozkruszyć w mleku, dodać po 1 łyżce mąki oraz cukru. Odstawić na ok 10 min. Do miski przesiać mąkę, sól, miękką margarynę,jajko oraz na koniec wyrośnięte drożdże.Wszystko wymieszać i przełożyć na stolnice, zagnieść na gładkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. W tym czasie rabarbar obieramy, z truskawek usuwamy szypułki, drobno kroimy, posypujemy 1 łyżką cukru, mieszamy i odstawiamy na ok 10 min. następnie odlewamy powstały sok. Z ciasta odrywamy małe porcje i wałkujemy na cienki okrągłu placem, dzielimy na 8 trójkątów. Na środek każdego układamy nasze nadzienie i zwijamy w rogaliki. Układamy na blaszce wyłożonej pergaminem i smarujemy wierzch roztrzepanym żółtkiem. Pieczemy w temp. 200 stopni przez ok 15-20 min. Wystudzone rogaliki posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    zjadłabym takiego choć jednego
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Obłędnie pyszne rogaliki!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pyszne nadzienie do rogalików. Koniecznie muszę wypróbować:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszny musza byc...mmmm :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    pyszne
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    cudnie się prezentują
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    wyglądają apetycznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    latem na pewno skorzystam z przepisu!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    W sam raz na rozpoczynający się sezon truskawkowy, pycha!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    w mojej kuchni

    takie słodkości lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !