Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy z dyni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miąższ z dyni 40 dag
jajko 1
masło 2 łyżki
mąka 1 szkl
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy z dyni

Dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Żółtko utrzeć z masłem, dodać dynię, mąkę, imbir, sól i pieprz. Dodać ubite białko, delikatnie wymieszać. Kłaść łyżką na gorący tłuszcz, smażyć z obu stron na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak