Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczoną bułką i serem feta
Pomidory należy sparzyć oraz najlepiej zdjąć z nich skórkę. Ogórki i cebulę obrać. Wszystkie warzywa następnie pokroić w kostkę i wymieszać w salaterce.
Ser feta pokroić w kostki (spore).
Ząbki czosnku przecisnąć przez wyciskarkę, a następnie rozetrzeć z oliwą, do tego dodać sok z cytryny, 1-2 łyżki wody oraz drobniutko posiekaną natkę pietruszki i miętę. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem cayenne oraz ewentualnie (dla smakoszy) kminkiem indyjskim.
Tak przygotowanym sosem polać znajdujące się w salaterce warzywa. Następnie dodać kostki sera feta.
Na końcu salaterkę przyozdobić kromkami upieczonej wcześniej bułki oraz ewentualnie drobno pokrojonymi kawałeczkami czuszki.
Smacznego ;)