Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka pieczona z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka 4 szt
marchewka 75 dag
cebula 2 szt
pomidory 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
natka pietruszki do dekoracji
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka pieczona z warzywami

1. Golonki umyj, oczyść. Warzywa obierz. Marchewki potnij w słupki, a cebule na cząstki. Pomidory pokrój na ósemki.
2. Blachę posmaruj tłuszczem. Ułóż na niej mięso, warzywa oraz listki laurowe. Oprósz solą i pieprzem, posyp posiekaną natką.
3. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp 210 stopni. Piecz ok 70 min. Na 10 min przed końcem podlej 1 szkl wody. Gotowe danie przełóż na półmisek i udekoruj natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 18.06.2013 21:43
super obiadek
ALAGOR 10.01.2013 21:15
nie przepadam - przyznaje ;)
pioge7 29.06.2011 21:25
jakie dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak