Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuski chlebek pigwowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mus z pigwy 500 g
cukier żelujący 500 g
koniak 2 łyżki
cukier
cukier gruby 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Francuski chlebek pigwowy

Mus podgrzac dosypac cukier żelujący i mieszac tak długo ,aż zgęstniałą masa będzie odchodziła od ścianek garnka.Koniak dolac i dobrze razem zamieszac .Blachę do pieczenia wyłożyc pergaminem i rozsmarowac na nim masę pigwową na grubośc około 2 cm.Pozostawic na 1- 2 dni ,aż trochę podeschnie.Grubym cukrem posypac mase pigwową ,pokrajac w kostkę ,przechowywac w suchym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 01.09.2013 10:14
mam dużo swojej pigwy a ten przepis jest bardzo ciekawy
Ada-Gaba 05.08.2013 09:12
ciekawy przepis
Motorek 02.04.2013 09:14
ciekawe jak smakuje
zdzislawa2 28.02.2012 12:24
ciekawy :)
anemon 19.01.2012 07:42
Interesujące, jestem ciekawa smaku.
barbara11561 15.10.2011 12:51
pyszne
ben-ka 03.09.2011 07:42
a to ciekawe! tylko ja nie mam pigwy....
Anna133 10.08.2011 09:36
nigdy nie jadlam
alaaa 23.03.2011 16:38
bardzo ciekawy przepis
Margo1 08.10.2010 16:58
nie jadłam..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak