Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki porzeczkowe ze śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szkl
cukier wg uznania
masło 1 łyżka
sól do smaku
porzeczka czerwona 50 dag
śmietana 2 szkl
mak wg uznania
woda 1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki porzeczkowe ze śmietaną

Z mąki, wody i masła zagnieć ciasto. Rozwałkuj je, wytnij krążki. Na każdy nałóż porcję porzeczek. Posyp cukrem. Zlep, formując mieszki. Gotuj 2 min w posolonym wrzątku. Podawaj polane śmietaną i posypane makiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 22.01.2014 07:18
pyszne pierożki
pestka 23.12.2013 11:48
bardzo fajny obiad , z porzeczkami czerwonymi pierogów nie robiłam
Adam/ZUB3R 30.08.2013 10:00
smaczne pierożki
RenataZ-et 13.05.2012 11:15
świetny pomysł na pierogi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak