Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różowe jajka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

endywia
rzodkiewka
majonez
buraki czerwone 2
szczypiorek
jajko ugotowane na twardo 4

Przepis i sposób przygotowania na: Różowe jajka

Ćwiki obieramy ze skórek, kroimy w drobne kawałki i zalewamy 1 szklanką zimnej, przegotowanej wody. Ugotowane jajka obieramy z łupinek i wkładamy do wody z ćwikami - odstawiamy na 2-3 godziny. Na talerzu układamy liścia endywi, kładziemy 1 łyżeczke majonezu, a na to przekrojone na pół jajko. dekorujemy szczypiorkiem i rzodkiewką. w rzeczywistosci jajka są bardziej różowe niż na zdjęciu (wina lampy błyskowej). jajka mają naturalny smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 03.06.2012 19:32
smakowite ;)
MAR3STA 01.07.2011 20:49
pyszne i bardzo dekoracyjne;)
Magdalena/26Mooi 01.07.2011 20:38
ladne
Karolina69 01.07.2011 09:42
fajne
aginaa 01.07.2011 08:30
pomyslowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak