Sposób przygotowania

Zagotować wodę z masłem i rozciętą laską wanilii ( tak by środek był odkryty). Zmniejszyć gaz i gotować przez 5 minut .Wyjąć wanilię . Dolać mleko ( 1/2 szklanki zostawić ).Wsypać cukier i ponownie zagotować .Rozmieszać żółtka z zimnym mlekiem i mąką ziemniaczaną i wlać na gotujące się mleko. Ogrzewać mieszając aż budyń zgęstnieje .
Przelać do 3 czarek .Zostawić by lekko przestygł. Posypać cukrem trzcinowym ( ja dodatkowo posypałam złotymi perełkami cukierniczymi - ale tylko dlatego , ze były akurat w domu ).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adala82

    jest pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    pyszny i przepięknie podany
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !