Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczarkami i dodatkiem bekonu

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 1 główka
pieczarki 200 gram
bekon 150 gram
cebula czerwona 1 sztuk
natka pietruszki 1/2 pęczek
ocet winny 4 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia 6 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczarkami i dodatkiem bekonu

Liście sałaty umyć i odsączyć. Pieczarki umyć, obrać ze skórki i pokroić w plastry. Pieczarki można też delikatnie podsmażyć na oleju lub spożywać surowe. Cebulę pokroić na drobne kostki. Natkę umyć i posiekać.

Bekon należy pokroić w 5-centymetrowe paski i usmażyć na 2 łyżkach oleju. Następnie usmażony bekon odsączyć od nadmiaru tłuszczu.

Sos: ocet wymieszać z pozostałym olejem, posiekaną cebulą i natką. Całość przyprawić solą oraz pieprzem.

Liście sałaty delikatnie wymieszać z pieczarkami, a następnie polać je przygotowanym sosem. Na wierzchu ułożyć podsmażone paski bekonu.

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 31.10.2011 23:37
musi być pycha
krystyna24 22.10.2011 23:41
lubie
krystyna24 22.10.2011 23:41
lubie
Magdalena80 03.10.2011 23:38
mniam- pycha :)
Izabela/bella81 02.10.2011 21:08
musi być smaczna
motomaniak 21.08.2011 23:27
super
Joanna132 05.07.2011 20:51
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak